Arnhem

Keralit gevelpanelen Binnenzijde dakkapel Dakkapel Arnhem

 

 

Vraag meteen een offerte aan

Vraag meteen een offerte aan

 

 

Dakkapel plaatsen in Arnhem en omstreken

Een grote variatie aan woningen is in Arnhem te vinden, dit geldt ook voor de dakkapellen. De gemeente Arnhem heeft in de welstandsnota, welke dateert uit 2004, een drietal welstandsniveaus opgenomen, te weten zwaar, normaal en licht. Het onderscheid tussen de niveaus is minimaal en de aandacht wordt voornamelijk gevestigd op de bebouwing van de voorgevel. Een nieuwe dakkapel moet worden afgestemd op al geplaatste dakkapellen en moet ondergeschikt zijn aan de kap. De gevel mag niet meer dan één dakkapel bevatten en het stapelen van dakkapellen is niet toegestaan.

Dakkapellen in Dieren, Veenendaal of Wageningen

De welstandscriteria van de gemeente Arnhem zijn niet heel bijzonder, want in veel Nederlandse gemeente is het stapelen van dakkapellen ook verboden. Het stapelen van dakkapellen komt meestal voor bij woningen met een asymmetrische kap, de dakkapel moet dan altijd op de eerste bouwlaag worden geplaatst. De welstandsnota van gemeenten als Veenendaal of Wageningen, maar ook een gemeente als Rheden, waartoe Dieren behoort, zullen grote gelijkenissen vertonen met de nota van de gemeente Arnhem. Dakkapellen zijn in elke Nederlandse gemeente vergunningsvrij te plaatsen op de achtergevel.

Dakkapel vergunning in Doetinchem, Ede of Zevenaar

Elke Nederlandse gemeente hanteert andere richtlijnen, een voorbeeld hiervan zijn de legeskosten, die betaald moeten worden bij een vergunningsaanvraag. De legeskosten in plaatsen als Barneveld of Doesburg zullen afwijken van bijvoorbeeld Arnhem, waar de legeskosten 2,38% bedragen van de totale bouwkosten exclusief belastingen. U betaalt in Zevenaar meer legeskoten, want het tarief in deze gemeente is 3,50%. Terwijl in de gemeente Doetinchem slechts 0,99% van de bouwkosten in rekening wordt gebracht, maar in een gemeente als Ede betaalt u bijna het drievoudige met 2,75%.

Dakkapellen bezichtigen in de stad Arnhem

Het renoveren van dakkapellen gebeurt dagelijks, het eindresultaat is meestal een dakkapel die niet onder doet voor een nieuwe dakkapel, zoals ook de afbeelding op deze webpagina toont. De getoonde dakkapellen staan aan de Klarendalseweg en de Sonsbeeksingel in Arnhem. Het gebruik van baksteen staat centraal bij de dakkapellen net als zink dat is gemonteerd op de zijwanden en het puntdak van de dakkapel. De kozijnen zijn waarschijnlijk gemaakt van merantihout, omdat de monumentale stijl van het bouwwerk moest worden doorgetrokken, hierbij passen uiteraard geen kunststof kozijnen.

Dakapellen in Arnhem, de dakkapelbemiddelaar plaatst ze!!