Prefab dakkapel

Prefabriceren bij een prefab dakkapel

Prefab dakkapellen worden in de fabriek gebouwd, dit proces neemt minimaal twee en maximaal vier dagen in beslag. De lengte van het productieproces is afhankelijk van het type dakkapel, de productie van een nokverhoging is tijdrovender, dan van een standaard dakkapel, ook spelen de speciale wensen van de consument een rol. Voordat de prefab dakkapel is geprefabriceerd, zal een plaatsingsdatum zijn afgesproken met u als consument.

Sloopwerkzaamheden bij een prefab dakkapel

De eerste werkzaamheden bestaan uit het uitmeten van het gat voor de prefab dakkapel. Hierna zal een gat worden uitgezaagd in het dakbeschot ter grote van de te plaatsen dakkapel. Mogelijk zullen ook enkele balken worden weggezaagd of nieuw worden geplaatst, het eventueel aanwezige spant zal ook worden aangepast. De dakkapelbemiddelaar gaat uiterst precies te werk, het dak zal niet instorten. Het beschreven proces neemt ongeveer drie uur in beslag. Vervolgens zal tussen 10.00 en 11.00 uur een hijskraan arriveren, deze zal de prefab dakkapel of dakkapellen op het dak plaatsen. Bekijk ook onze montage.

Dakkapel plaatsen bij een prefab dakkapel

De hijskraan wordt  ingehuurd door de dakkapelbemiddelaar. Het type hijskraan is afhankelijk van de afstand die overbrugd moet worden, niet elke hijskraan beschikt over een reikwijdte van twintig meter of meer. Mocht de woning veraf of ongunstig zijn gelegen ten opzichte van de openbare weg, dan moet rekening gehouden worden met hogere kraankosten. Het minimale aantal af te nemen uren is altijd drie, dit geldt bij een standaard hijskraan van dertig of veertig ton zwaar (20 meter).

Hijswerkzaamheden bij een prefab dakkapel

Prefab dakkapellen worden altijd met een hijskraan op het dak geplaatst, deze hijswerkzaamheden duren echter korter, dan de hierboven beschreven drie uur. Naast de prefab dakkapel worden ook balken, puinafval en andere afwerkmaterialen, zoals gipsplaten getransporteerd met de hijskraan. De spanbanden van de hijskraan worden door de draaikiep- of draairamen van het kozijn van de dakkapel gemanoeuvreerd, maar kunnen ook bij enkele prefab dakkapellen aan hijsogen bovenop de dakkapel worden bevestigd. De dakkapelleverancier zal altijd uiterst voorzichtig te werk gaan.

Binnenafwerking dakkapel bij een prefab dakkapel

Een prefab dakkapel staat meestal tussen 11.30 en 13.00 uur op het dak van de woning, de prefab dakkapel is dan ook al aan het dak vast gemonteerd met ijzeren hoekankers en lange schroeven. Na het plaatsen van de dakkapel heeft de dakkapelleverancier twee opties, de opruimwerkzaamheden kunnen aanvangen of gestart kan worden met de binnenafwerking van de dakkapel. Net als bij een dakopbouw zal een standaard binnenafwerking op dezelfde werkdag nog plaatsvinden, tussen 15.00 en 17.00 uur zijn deze werkzaamheden afgerond of de dakkapelleverancier komt de volgende werkdag terug voor een meer uitgebreide binnenafwerking.

Vraag hier uw offerte aan