Warm of koud dakisolatie?

Een plat dak isoleren

Het isoleren van een plat dak van uw dakkapel kan op 2 verschillende manieren. Misschien heeft u de namen hiervan eerder voorbij zien komen:

  • Warm dak
  • Koud dak

Warm dak Isolatie

Bij een warm dak wordt de isolatie op het dakbeschot of andere dragende constructie gelegd. Hier overheen komt de dakbedekking. De isolatie zit dus aan de buitenkant van het dak van de dakkapel. Hierdoor blijft de dakconstuctie, zoals de balken en het dakbeschot, op dezelfde temperatuur als uw huis. Vandaar de naam “warm dak” voor deze vorm van isoleren. Veel gebruikte isolatiematerialen zijn kunststof platen (PIR, PUR en EPS).

warm dak dakkapel

 

 

 

Koud dak Isolatie

Een koud dak is een manier van isoleren waarbij de isolatie aan de onderkant van het dak wordt aangebracht. De dakconstructie zit hierbij dus boven het isolatiemateriaal. Hierdoor wordt het dak niet opgewarmd door de warmte in huis en spreken we dus van “koud dak”. Als isolatiemateriaal wordt er meestal glaswol of steenwol gebruikt.

Let op: als het om een houten dakconstructie gaat, dan is het belangrijk dat er tussen de isolatie en het dakbeschot een paar centimeter ruimte wordt gelaten. Deze ventilatieruimte voorkomt dat warme lucht condenseert in het isolatiemateriaal van de dakkapel.

koud dak dakkapel

 

 

 

Laat u informeren door de dakkapelbemiddelaar wat het beste bij uw dak past